Captain Gourmet
我是Captain Gourmet。 我最喜愛到日本,英格蘭,美國旅遊 , 最鍾意遊覽歷史建築/遺跡,城市風貌,展覽館/博物館。
留言  留言給此旅遊家
  遊記數目 3
  上載相片 23
  上載影片 0
最近分享過的旅程
Big Apple . Big Stomach
國家/地點: 美國
由會員提供的資料
Lobster Place (紐約)
75 9th Ave, New York, NY 10011, United States
+1 212-255-5672
美國菜海鮮外賣店
 分享至Facebook      寄給朋友
隊長去到美國係會喪食龍蝦, 原因係美國龍蝦係好多肉, 同埋抵食!
今次介紹番Manhattan果邊既美食, 我每次都會去Chelsea Market, 因為入面有間食海鮮好抵的, 而且又有多種選擇, 連壽司, 熱湯都有, 帶住老人家, 要有飯同熱野食係好緊要的..........
龍蝦佢有唔同重量揀, 其實佢地係白烚, 不過啖啖肉, 岩晒隊長呢D懶"lur"骨既人. 除左龍蝦, 仲有長腳蟹, 生蠔, 魚生等海鮮揀, 不過真心推介蟹包.........附送果包蟹味薯片, 無得散賣架, 打開已經好香蟹味, 雖然都知只係蟹味既味粉, 不過好少機會食到, 食到有點停唔到既感覺!
Lobster Place係外賣店, 不過成個Chelsea Market走廊都有檯可以買出去坐低食, 你仲可以貪心D去買埋其他舖頭既野食!
推介菜式: 龍蝦, 蟹味薯片
相關遊記

發表日期: 2016-06-07
因為有family friends係NY, 如果攞到長假, 隊長都會過去會一會呢班family friends!
Local人當然那到我地去食一D local美食, 去到NY點止得漢堡薯條食, 最怕你個胃口唔夠大!