Minnacym
我是Minnacym。 我是一名Teacher。 我最喜愛到肯亞,南非,紐西蘭旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀,鄉郊農田,民俗風情,動物園/植物園/水族館, 住宿通常會揀民宿,渡假村。
留言  留言給此旅遊家
紐西蘭北島八天「奇異」另類遊
國家/地點: 紐西蘭
旅程日期: 2013-08-27 至 2013-09-03
由會員提供的資料
Ambleside BnB (紐西蘭)
 分享至Facebook      寄給朋友
Pure Luxury! 笑臉2014-01-25
食完之後,就返去我地喺Taupo嘅住宿。可能係我地住過所有地方最充滿愛同溫馨嘅一個地方。呢間係一個河邊嘅BnB,屋主係一對好幽默、健談、有善同鐘意去旅行嘅年長夫婦。佢地屋企環境非常乾淨、企理,仲有一個小型地熱式水池,俾我地好好舒緩。仲記得我地入住嘅時候,佢地咁啱喺電影睇緊一場好緊張、好重要嘅Rugby比賽,仲邀請我地同佢地一齊睇埋最尾幾分鐘。我當然唔知發生咩事,但男朋友話我聽佢地支持嗰一隊剛剛險勝,令到佢地好開心,仲覺得我地好腳頭。我從這對夫婦的表現中看到了紐西蘭人對Rugby嘅熱情同執著,好熱血啊!
﹝伸懶腰﹞喺一間咁舒適嘅BnB住,仲要浸晒溫泉咁,梗係瞓得好好啦!一起身,由房望出去就係呢個靚景,真係住一世都願呀。
Good morning!
Good morning!
嘩!好正嘅homemade早餐呀!
嘩!好正嘅homemade早餐呀!
全部都係女主人Pat一手一腳準備架!
全部都係女主人Pat一手一腳準備架!
呢個真係不得了,自家製muffin,好味到極點,極點到我地食完之後厚顏無恥地問佢地拎左四個喺路上繼續食,嘩哈哈!
登登登櫈,佢地就係屋主Russ同Pat喇!﹝右面嗰兩位﹞﹝雖然我都好希望係左面嗰兩位然後去招呼客人…﹞
評分: 設備5   服務5   環境5   衛生5   抵住5
相關遊記

紐西蘭北島八天「奇異」另類遊  (紐西蘭)
(旅程日期: 2013-08-27 至 2013-09-03)
發表日期: 2014-01-25

我和男友都患有「多元旅遊渴求精神分裂症」,即係去旅行嘅時後,一秒就跳跳扎想搵刺激嘢玩到癲,下一秒就想洗滌心靈同大自然天人合一。要滿足我地咁貪心嘅要求,紐西蘭簡直係完美嘅選擇!之不過我地望往日歷短短嗰...

發表日期: 2014-01-25
Day 3: Zookeeper for a Day + Seafood Cooking Class
尋日咁激烈,今日我地就take it easy, 去下Auckland Zoo 啦!不過唔係睇動物咁簡單喎!而係做一日動物管理員呀!
...

Day 4: Hobbiton

發表日期: 2014-01-25
Day 5: Matakana Farmer's Market + Sheep World
發表日期: 2014-01-25

Day 6 & 7 & 8: A two-day tour to Waitomo, Taupo and Rotorua, packed with joy and laughter