Minnacym
我是Minnacym。 我是一名Teacher。 我最喜愛到肯亞,南非,紐西蘭旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀,鄉郊農田,民俗風情,動物園/植物園/水族館, 住宿通常會揀民宿,渡假村。
留言  留言給此旅遊家
紐西蘭北島八天「奇異」另類遊
國家/地點: 紐西蘭
旅程日期: 2013-08-27 至 2013-09-03
由會員提供的資料
Auckland City Tour (奧克蘭)
 分享至Facebook      寄給朋友
之後我地兩個就去會合我地另一位local guide: Milestone Tours 嘅Ewald 啦~好多人去紐西蘭都會選擇自駕遊,不過如果好似我地咁唔識揸車又唔想跟團嘅話,可以hire一位當地地膽充當driver 加local guide, 咁就可以想去邊就去邊啦!  Ewald 車我地去繼續遊Auckland City~
之後我地兩個就去會合我地另一位local guide: Milestone Tours 嘅Ewald 啦~好多人去紐西蘭都會選擇自駕遊,不過如果好似我地咁唔識揸車又唔想跟團嘅話,可以hire一位當地地膽充當driver 加local guide, 咁就可以想去邊就去邊啦! Ewald 車我地去繼續遊Auckland City~
首先去咗One Tree Hill~
首先去咗One Tree Hill~
沿途見到周山都係羊咩咩!我地都超興奮咁衝落車諗住一親香澤~  小綿羊真係可愛到不得了!
沿途見到周山都係羊咩咩!我地都超興奮咁衝落車諗住一親香澤~ 小綿羊真係可愛到不得了!
City Tour嘅下一站我地去咗Mission Bay, 喺迷人嘅海灘遠眺Sky Tower~
我地仲踩埋過去Parnell, 一個充滿性格小店嘅潮區!不過原來好多舖頭5點倒就關門~所以shopping趁早啦!
雖然The night is still young, 但我地心口嘅能量燈已經眨眨下了~於是我地提早返歸啦~我地住Rendezvous Grand Hotel~非常舒適的Business hotel~ 我地九秒二六就撻上床了~因為明天有一項艱辛嘅活動等住我地呀!
評分: 值得去5
相關遊記

紐西蘭北島八天「奇異」另類遊  (紐西蘭)
(旅程日期: 2013-08-27 至 2013-09-03)
發表日期: 2014-01-25

我和男友都患有「多元旅遊渴求精神分裂症」,即係去旅行嘅時後,一秒就跳跳扎想搵刺激嘢玩到癲,下一秒就想洗滌心靈同大自然天人合一。要滿足我地咁貪心嘅要求,紐西蘭簡直係完美嘅選擇!之不過我地望往日歷短短嗰...

發表日期: 2014-01-25
Day 3: Zookeeper for a Day + Seafood Cooking Class
尋日咁激烈,今日我地就take it easy, 去下Auckland Zoo 啦!不過唔係睇動物咁簡單喎!而係做一日動物管理員呀!
...

Day 4: Hobbiton

發表日期: 2014-01-25
Day 5: Matakana Farmer's Market + Sheep World
發表日期: 2014-01-25

Day 6 & 7 & 8: A two-day tour to Waitomo, Taupo and Rotorua, packed with joy and laughter