babe_kwan
我是babe_kwan。 我最喜愛到泰國,馬爾代夫,希臘旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀,歷史建築/遺跡,民俗風情, 住宿通常會揀4星酒店,民宿。
留言  留言給此旅遊家
Lost in maldives真正的度假
國家/地點: 馬爾代夫
旅程日期: 2012-05-11 至 2012-05-17
由會員提供的資料
Adaaran Prestige Vadoo (馬爾代夫)
South Male' Atoll
泳池&LG
detail
detail
馬爾代夫係實行一島一酒店嘅形式
    睇下我哋住嘅地方lar~~
我覺得除咗個島細咗啲之外,其他嘢我都好滿意
我選島嘅要求係浮潛好d,一定要有水屋,風格係古樸風,我預算係4w搞掂機票酒店三餐
咁啱嗰陣vadoo島搞優惠,幾抵玩,又fit曬我要求.so決定,vadoo go go go
呢個島係全水屋島
房型分日式同法式裝修
日式嘅房型我唔啱key,加上日落朝向嘅房間海景係最好嘅(啫係嗰個分佈圖入面出面嗰排,全部都係海景冇遮冇攔正!!)所以e咗我嘅要求畀酒店,儘量幫我安排法式日落水屋。

我哋住嘅係810號,日落法式水屋,法式水屋最好就係度門係開屏式嘅玻璃門,開大曬無敵海景盡收眼底,試霖下每日一瞓醒就可以見到個大海,陣陣海風吹送~~~~~soft!!

床後面就係浴室,sofa前面個檯下面係一塊玻璃下面係海,特別係夜晚,開著燈可以見到下面好多魚係下面游來遊去。有一日我仲見到個大海星tim~

浴室仲有個大型嘅露天雙人按摩浴缸,不過我哋靜係用過一次,事先都用消毒紙巾抹過曬,but都係覺得有D唔衛生lor

水屋嘅陽臺有個mini泳池。真係同個浴缸差唔多size...唔知整嚟有咩用

我哋申請咗蜜月。酒店送咗2張spa coupon。一支champagne仲有一碟水果。每日都有唔同嘅小食送。雖然細細件但係好覺得佢哋服務好sweet。(結婚6個月內都可以申請蜜月套餐,要事先同酒店溝通,記得要影印好結婚證帶過去,酒店有時候會check)
每晚價錢: 4950港元 (其他)
其他消費: 香港-馬爾代夫機票 4700hkd /人
評分: 設備4   服務5   環境5   衛生5   抵住5
相關遊記

Lost in maldives真正的度假  (馬爾代夫)
(旅程日期: 2012-05-11 至 2012-05-17)
發表日期: 2012-08-16

馬爾代夫--人間天堂.蜜月聖地
今次蜜月旅行真係期待咗好耐,舊年12月結婚之後,就開始構思籌備自己嘅馬爾代夫蜜月旅行,因為我哋酒店同機票都係自己搞掂嘅,so我哋做嘅功課好多(揀島係最頭痛嘅事,酒店好,浮...