Mikexdreame
我是Mikexdreame。 我是一名Purchasing Manager。
留言  留言給此旅遊家
輕輕鬆鬆遊墾丁
國家/地點: 台灣
旅程日期: 2009-06-18 至 2009-06-21
由會員提供的資料
野宴日式燒肉 (台南)
日本菜燒烤日式西餐廳
牛肉不錯
牛肉不錯
火煱麻麻
火煱麻麻
本來都無打算食放題, 但經民宿老闆娘介紹後, 有感平靚正, 所以特意一試. 反正我倆除了飛機餐外, 都無正正式式食飯...

坐低後, 侍應送上餐牌, 由於太肚餓了, 先隨意點了幾款食物, 再細仔睇餐牌.
過左一陣, 侍應送上網燒爐同火煱. (其實我倆初初都唔知有火煱呢~!) 之後食物都一并送上.

配菜麻麻. 都係主菜較好味! 尤其墨西哥雞翼, 少辣, 幾惹味. 牛肉類都分了好多款. 每款都不錯! 反而火煱不太感興趣. 只食了一隻蝦就無再惦過了!

其實呢間餐廳既特色係佢既燒烤爐用炭同網黎燒, 燒出黎既肉有少少炭燒味, 味道更佳! 食完主菜, 甜品有雪糕, 百幾蚊(港蚊)都算唔錯. 幾多野食, 抵食! 仲有汽水都係任飲的! 我倆還用了民宿老闆娘的VIP咭有九折tim呢!!
推介菜式: 超讚日式燒肉加火煱放題
相關遊記

輕輕鬆鬆遊墾丁  (台灣)
(旅程日期: 2009-06-18 至 2009-06-21)
發表日期: 2009-12-01
從香港到墾丁, 大多會多留一至兩天於高雄. 因為大多數由高雄坐車到墾丁, 需要大約兩小時左右吧. 尚算方便! 墾丁跟台北不同, 地點屬於近郊, 故鄉村風味較濃! 渡假真的不錯!!

第一天到逹高雄後並無留下玩玩...
此遊記內的評論:
發表日期: 2009-12-03
第二日行程都幾豐富. 因為我倆有租機車, 所以可以去到好多地方! 首先到白砂灣沙灘之後去貓鼻頭, 貓鼻頭好多遊客呢. 因為天氣唔錯的關係, 所以大部份影出黎既相都好靚!!! 之後去左後壁湖玩浮潛. 幾好玩, 又可以...
此遊記內的評論: