mduck
我是mduck。
留言  留言給此旅遊家
塔斯曼尼亞塵世美之旅
國家/地點: 澳洲
旅程日期: 2009-11-03 至 2009-11-08
由會員提供的資料
Ball & Chain Grill (塔斯曼尼亞)
 分享至Facebook      寄給朋友
Peppercon Eye Fillet
Peppercon Eye Fillet
scotch filler
scotch filler

今晚係Friday night都估到周圍食飯都會多人,諗住打去book定位一定冇衰,點知唔接受2人的booking。於是大概7點幾就去攞位,好多人等緊,連bar area都差唔多爆彭,侍應話大概8點會有位,所以決定出去行吓,睇吓日落的Hobart市再返來。

呢間餐廳出名的係碳火燒烤,入面坐滿人,大部份都似local多過似遊客,心諗正,又揀啱咗。概然係碳火燒烤當然要試牛扒啦,呢度的牛扒分大、中、小,3個份量,由AUD$16-$45不等,叫牛扒仲送埋salad bar。個salad bar勁多野食,有8款沙侓再加幾款菜,最犀利係有埋熱食,蜆殼粉、烚甘荀仔同茄醬zucchini。

我地order咗個Ball and Chain Antipasto Platter,有齊大部份前菜,個pate尤其出色,咁貪心的選擇當然又係我的主意。另外,仲叫咗個細既Pepper Eye Fillet,呢種扒沾滿peppercorn然後先grill,之後再加peppercorn汁,胡椒味極濃仲帶點辣,外面的pepper grill到脆晒,好好味,好特別!仲叫咗中size既scotch filler,一樣咁正!好采冇眼闊肚窄叫大size,因為大既size成隻食指咁厚,兩隻手掌咁大,一定食唔晒!

評分: 味道5   服務5   環境5   衛生5   抵食5
相關遊記

塔斯曼尼亞塵世美之旅  (澳洲)
(旅程日期: 2009-11-03 至 2009-11-08)
發表日期: 2009-11-11

Richmond --> Swansea - Kate Berry Farm  --> Bicheno - East Nature World --> Bicheno Backpacker --> Dinner @ Sea Life Center  --> Peguine Tour...

此遊記內的評論:
發表日期: 2009-11-23

Bicheno Whales Lookout --> Freycinet Marine Farm --> Sorell Fruit Farm --> Hobart --> Dinner @ Ball & Chain Grill

今日行程好豐富,由bicheno揸噃落tasmania...