黑雨
我是黑雨。 我是一名學生。 我最喜愛到日本,台灣,韓國旅遊 , 最鍾意遊覽動物園/植物園/水族館,公園/遊樂場/渡假區, 住宿通常會揀3星酒店,4星酒店。
留言  留言給此旅遊家
旅程日期: 2015-08-30 至 2015-08-31
台北四天HEA遊
國家/地點: 台灣
由會員提供的資料
飯捲天國(김밥천국) (首爾)
忠正路站附近
不好味的飯卷
不好味的飯卷
外觀差,味重差
外觀差,味重差

今次去旅行,食咗三條飯卷,其中一條是自己在跟團的一個景點自己試製的。但原來自己製的比這間連鎖式的飯捲天國還好食,真的好好笑。話說跟這個團,所有晚餐都是自己出去食的。其實都幾好的,因為我食量少,跟團都食不到太多嘢。自己食反而可以乜都試吓,或食自己想食的食店,而這間飯捲天國就是其中一間我想去食的食店。佢好近,就在我酒店對面,不過環境就不是太好。門面差,裡面的枱面都是油油地的。只得二個人做嘢,個男主人就負責落單、樓面和送外賣。而位阿朱媽就負責烹煮食物,和樓面等等。我坐下後,已即時落單要了一個綜合飯卷。這款飯卷是飯卷類最貴那種,因為應該是乜料都有的(我諗)。點知都要等十分鐘,點解,因為個男人走了,只得阿朱媽一個囉。而店內,有三位人叫咗嘢等食。其中二位的麵要煮,飯卷是一早包起的,所以只是攞過去。而我都算好彩了,我叫的飯卷是即造的,所以要等佢攪完那二位食客後才到我。飯卷一放上枱,已經切好在碟內。個樣不太好,闊度又大又細。唉中伏,原來有泡菜的,我唔食的,慘。但好在佢D料是不平均的,泡菜只在頭三塊,後面是沒有的。而其它料都只得少少,味道真的太差。唉,只能一淡水,送一塊飯卷,好辛苦才食完。

順帶一提,千萬不要好似我咁,不想浪費附送的那碟泡菜。叫佢不用送上枱,點知佢地就連那碗附送的清湯都不給我呢。

下次想食飯卷,都是返首爾站樂天超級市場好過。那邊好味好多。。。。

推介菜式: 冇
每人消費: 約4000韓圓 (晚餐)
相關遊記

首爾食  (韓國)
(旅程日期: 2015-08-30 至 2015-08-31)
發表日期: 2015-09-08
不知是否不同店有不同優惠.
發表日期: 2015-09-18
超市內的即製飯卷