fiyo
西班牙平靚正周圍食14天遊
國家/地點: 西班牙
旅程日期: 2013-09-09 至 2013-09-22
由會員提供的資料
Restaurante Casa Silvano Maracaibo (西班牙)
Paseo Ezequlel Gonzalez, 25, 40002 Segovia
西班牙菜
裡面再靚d
裡面再靚d
出面係bar table
出面係bar table
Pig Secret!
Pig Secret!
燒乳豬腳
燒乳豬腳
食隻燒乳豬  好似 Messi的廚師
食隻燒乳豬 好似 Messi的廚師
Michelin
Michelin

旅行中又餓又發燒, 隨便走入最近巴士站的一間餐廳, 點知原來係米芝蓮2013 recommend 的店舖! 去到西班牙乳豬 (suckling pig)發源地, 當然一入去就要叫來試試. 嘩, 一試難忘….. 呢隻豬手皮脆肉軟又多汁. 再加上仲有少少肥肉還在裡面, 好rich 好好食!食完即刻叉返電去遊覽! 加上佢只係EUR21 一份, 亦唔係好似乳豬發源店咁逼你一定要叫晒一隻豬, 又貴又食唔晒, or 收係 per person 既價錢 . 所以呢間食店真係好reasonable.

太好食and  抵食. 3.30pm 食完, 同一日8pm 再去食! 今次叫左乳豬腳(Suckling Pig) + Pig Secret. 豬腳比豬手有咬口, 實肉一點 (好似雞胸 vs 雞脾), 少D肉汁. 各有各好味.

新叫既Pig Secret 又係乜???

原來係豬腋下的肉! 食落爽爽地, 有D似豬頸肉, 但冇豬頸肉咁肥. 佢地只係加鹽 + pan fried, 所以都保留了豬既肉汁同味道. Price: EUR 19. Reasonable Price.

HIGHLY RECOMMEND!

推介菜式: 西班牙乳豬 Suckling Pig, Pig Secret
每人消費: 約22歐元 (晚餐)
相關遊記

西班牙平靚正周圍食14天遊  (西班牙)
(旅程日期: 2013-09-09 至 2013-09-22)
發表日期: 2013-10-07
離開Malaga, 搭2hr45mins 既巴士去到Granada, 行了一陣街之後都有點累, 為了留返d腳力去明天的Alhambra, 今天早一點食晚餐,就選了在酒店樓下的餐廳試一試.
此遊記內的評論:
發表日期: 2013-10-07
係西班牙發燒...好辛苦但冇理由waste 左個假期, 決定發住燒去玩! 出發去Segovia 半日遊! 途中又燒又暈又餓, 但結果都覺得好值得去, 見到我至愛既羅馬水道橋 + 係西班牙乳豬發源地食左個有米芝蓮recommen...
此遊記內的評論: