katcheung1111
我是katcheung1111。 我最喜愛到韓國,英格蘭,德國旅遊 , 最鍾意遊覽城市風貌, 住宿通常會揀5星酒店,青年旅舍。
留言  留言給此旅遊家
斐濟爆hea陽光海灘8日之樂而忘返之旅
國家/地點: 斐濟
旅程日期: 2012-10-20 至 2012-10-27
由會員提供的資料
Port Denarau (南迪)
 分享至Facebook      寄給朋友
今日要去Mana Island (地圖左中方) , 前一日去完South Sea Island (地圖右中方),碼頭(地圖右下方)
第二次check-in ! 已經好熟手!!
第二次check-in ! 已經好熟手!!
咁靚環境Lulu caf�
咁靚環境Lulu caf�
Check-in Counter 左面有間 Lulu caf�!!食過芝士火腿多士加芒果奶昔早餐先!
外國BB真係好得意
外國BB真係好得意
由碼頭出發到Mana Island 約2 小時!! 中途會經過不同的島比人落船!
Mana Island 係用綠色! 唔同島用唔同色作記認!
Mana Island 係用綠色! 唔同島用唔同色作記認!
又見返South Sea Island喇!! 黃色係潛水艇睇珊瑚同魚魚! 白色的小船係接駁去South Sea Island! 如果你係去South Sea Island 記得落船呀!

玩完South Sea Island 小島後,當然要去大島感受一下啦!今日出發 Mana Island大島,佢有自己碼頭同resort 你就知個島有幾大啦!不過價錢當然又貴的,佢有屋仔,環境仲唔錯,可惜時間唔多,唔係一定住幾日,Checkin完食lulu café 早餐

再坐2小時船到Mana Island 島。
評分: 值得去5
相關遊記

斐濟爆hea陽光海灘8日之樂而忘返之旅  (斐濟)
(旅程日期: 2012-10-20 至 2012-10-27)
發表日期: 2013-01-03
前言

好緊張呀!第一次天南太平洋。因為之前最遠都係去歐洲個邊。加上斐濟對我黎講無乜聽過(除左J2聽過下愛在斐濟bula 時個節目名)。真係無乜認識。初初真係有的擔心,不過經過不斷上網揾資料,原來好多...
發表日期: 2013-01-03
Day 2 星期日 (晴)

坐左十小時,終於到了。本來間HOSTEL有free車接我地,但佢個網無EMAIL又無電話留底。只好撘的士去,Tropic of Capricorn Resort 。
發表日期: 2013-01-17
Day 3 星期一 (晴)

今日行程= 起床-->無食早餐-->Port Denarau 碼頭-->食lunch-->報名Mana Island-->唱錢--> 係Port Denarau 行街-->返Hostel 既海灘玩-->係隔離H...
發表日期: 2013-01-22
Day 4 星期二 (晴) 出島日 South Sea Island

今日行程= 起床-->Port Denarau 碼頭-->South Sea Island-->潛水艇睇珊瑚--> 島上BBQ Buffet lunch-->SSI 浮潛、...
發表日期: 2013-02-04

Day 5 星期三 (晴) 出島日 Mana Island

今日行程= 起床-->Port Denarau 碼頭-->Mana Island-->潛水艇睇珊瑚--> 島上Buffet lunch-->Mana Island 浮潛、游水、Hea--...

發表日期: 2013-02-06
Day 6 星期四 (晴) 入住五星酒店及城市游

今日行程= 起床-->Checkout hostel-->Checkin Westin hotel-->Nadi Town--> Curry House Seafood & Steak食lunch -->...
發表日期: 2013-02-07

Day 7 星期五 (陰) 入住Westin 酒店游水、影相

島上兩日行程後, 今日行程hotel周圍影下相 > 白色教堂仔>  lunch Mama’s pizza> 游下水hotel swimming pool > 影日落 >  dinner...