Glasgow Kiss
我是Glasgow Kiss。 我最喜愛到日本,挪威旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀。
留言  留言給此旅遊家
  遊記數目 5
  上載相片 83
  上載影片 0
最近分享過的旅程
2012 Road to Europe
國家/地點: 挪威, 丹麥, 英格蘭, 瑞典
旅程日期: 2012-07-03 至 2012-07-19
由會員提供的資料
Marlin Empire Square Apartments (倫敦)
34 Long Lane
公寓
Walk from Borough Underground Station
 分享至Facebook      寄給朋友
主人房
私人洗衣房
私人洗衣房
廚房連飯廳, 客廳, 我的睡房

經Booking.com訂呢間Apartments, 明明寫住One-Bedroom Apartment - Non Refundable £433.33+Addons(加床) £168+VAT (20%) £86.67=Total price £688, 但信用卡月結單卻收£712.09

向酒店投訴, 佢就話"Booking.com doesn’t normally charge service fee but some companies they do", 個Credit Card既Service Charge要成3.5%, 雖則佢有列明"a fee will be charged with credit card payment", 但到Confirm一刻都冇加上張BILL度, 分明欺騙消費者, 而且3.5%都冇寫落Important Notice度, 你到時收200%Service Charge都得架喇!!!

向Booking.com投訴, 佢就話只收酒店方面既Commission, 唔會收顧客錢, 呢層我都信, 因為我同Booking.com訂幾間酒店都冇收我Service Charge...

向恒生銀行投訴, 經多月追討都唔成功....總之大家要小心呢間酒店....

至於酒店位置, 服務, 設備等各方面:
優點-
1. 近地鐵站
2. 廚房設備齊全, 係個PAN花左D, 有焗爐, 電磁爐, 洗碗機連梘, 洗碗毛巾都有, 又有洗衣乾衣機, 不過就冇梘粉
3. 有WIFI
4. 乾淨
5. 樓下有超市
缺點-
1. 廁紙, 沖涼梘液套裝得一套, N個人住N晚都係得一套, 要自己喺樓下超市補給喎
2. 提早CHECK-IN係分段收費, 越早入住越貴
3. 比較貴囉, 唔知係咪臨近倫奧既關係
4. 老屈我3.5%service charge

今次俾喊樣純粹係收費爭端

每晚價錢: 180英鎊 (多人房)
評分: 設備3   服務3   環境4   衛生5   抵住1
相關遊記

2012 Road to Europe  (挪威, 丹麥, 英格蘭, 瑞典)
(旅程日期: 2012-07-03 至 2012-07-19)
發表日期: 2012-10-04

第一天: London Heathrow Airport>Piccadilly Circus, Regent Street, Carnaby Street步行街, 唐人街, M&M's World及Covent Garden Market
第二天: Emirates Air L...

發表日期: 2012-10-04
全個旅程最精彩的部份~~~
第五天: Oslo Rygge Airport>Oslo S Station
第六天: Oslo S>Hønefoss>Myrdal>Vatnahalsen
第七天: Vatnahalsen>Flåm>Gudvangen>Voss>Bergen...
發表日期: 2012-10-04
第九天: Stockholm Arlanda Aiport>Stockholm C
第十天: Stockholm
第十一天: Stockholm C>Stockholm Arlanda Aiport
發表日期: 2012-10-04

第十一天: Copenhagen Airport>Københavns H
第十二天: Københavns
第十三天: Københavns H>Copenhagen Airport

發表日期: 2012-10-04

第十三天: London Gatwick Airport>Norwich
第十四天: Norwich
第十五天: Norwich
第十六天: Norwich
第十七天: Norwich>London Heathrow Airport