Glasgow Kiss
我是Glasgow Kiss。 我最喜愛到日本,挪威旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀。
留言  留言給此旅遊家
  遊記數目 5
  上載相片 83
  上載影片 0
最近分享過的旅程
2012 Road to Europe
國家/地點: 挪威, 丹麥, 英格蘭, 瑞典
旅程日期: 2012-07-03 至 2012-07-19
由會員提供的資料
Grill Zupperia, Fish Market, Harbour Café (挪威)
海鮮
龍蝦 in Fish Market
龍蝦 in Fish Market
魚湯 by Grill Zupperia
魚湯 by Grill Zupperia

去7-Eleven買支水都要成港幣40元, 可想而知, 食餐飯有幾貴...
想評論的, 只有以下三個地方及餐廳:
Grill Zupperia - 有D菜式係有泰國風味, 不過味道卻不差, 有時去歐洲食亞洲菜, 味道總是怪怪的, 不過今次唔會。魚湯係我最喜愛的一道挪威食物, 主菜形式出現, 份量不少, 用料足, 雖然唔平, 但以咁既價錢, 邊度都食唔到咁多料。另一樣比較抵食就係青口, 一大碗上, 數量驚人!
Fish Market - 試過鯨魚肉, 肉質有D似牛肉乾, 不過唔好食, 試過就算, 後來遇着一個香港留學生賣海鮮, 當然要幫襯佢買返幾種魚, 龍蝦同蟹喇, 話晒大家係香港人嘛, 咁多樣之中, 最好食係蟹, 勁鮮甜呀, 最尾仲有幫襯左另一個中國女仔買左蟹肉及蟹膏自用及做手信。
Harbour Café - 最出色都依然係我的挪威最愛 - 魚湯喇, Surf 'n' Turf 既牛扖都唔錯, 上面兩隻蝦又係好正

推介菜式: Fiskesuppe, Crab
每人消費: 約250挪威克朗
相關遊記

2012 Road to Europe  (挪威, 丹麥, 英格蘭, 瑞典)
(旅程日期: 2012-07-03 至 2012-07-19)
發表日期: 2012-10-04

第一天: London Heathrow Airport>Piccadilly Circus, Regent Street, Carnaby Street步行街, 唐人街, M&M's World及Covent Garden Market
第二天: Emirates Air L...

發表日期: 2012-10-04
全個旅程最精彩的部份~~~
第五天: Oslo Rygge Airport>Oslo S Station
第六天: Oslo S>Hønefoss>Myrdal>Vatnahalsen
第七天: Vatnahalsen>Flåm>Gudvangen>Voss>Bergen...
發表日期: 2012-10-04
第九天: Stockholm Arlanda Aiport>Stockholm C
第十天: Stockholm
第十一天: Stockholm C>Stockholm Arlanda Aiport
發表日期: 2012-10-04

第十一天: Copenhagen Airport>Københavns H
第十二天: Københavns
第十三天: Københavns H>Copenhagen Airport

發表日期: 2012-10-04

第十三天: London Gatwick Airport>Norwich
第十四天: Norwich
第十五天: Norwich
第十六天: Norwich
第十七天: Norwich>London Heathrow Airport