babe_kwan
我是babe_kwan。 我最喜愛到泰國,馬爾代夫,希臘旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀,歷史建築/遺跡,民俗風情, 住宿通常會揀4星酒店,民宿。
留言  留言給此旅遊家
Lost in maldives真正的度假
國家/地點: 馬爾代夫
旅程日期: 2012-05-11 至 2012-05-17
由會員提供的資料
main restaurant (馬爾代夫)
多國菜
 分享至Facebook      寄給朋友
呢個係餐廳外景,上面係日式餐廳,我哋參觀過但係冇喺嗰度食過飯,一樓係main restaurant。
呢個係沙灘嘅燭光晚餐。加收費用即可擁有。浪漫係浪漫但係有d熱
早餐係放題式嘅,任食,種類又多。酥皮包。薯餅。waffle都好正!!
炸魷魚拼魚柳,正!
炸魷魚拼魚柳,正!
羊扒,仲正!!
羊扒,仲正!!
午餐同晚餐係套餐咁嘅
午餐同晚餐係套餐咁嘅
午餐另外張相喺沙灘自助嘅部份食物圖片
午餐另外張相喺沙灘自助嘅部份食物圖片
vadoo島有兩件餐廳,一間係日式,另外一間係西式(main restaurant)
main restaurant可以坐入面又可以坐喺出面。夜晚可以加錢去享受沙灘燭光晚餐同龍蝦餐
我哋係一個package咁嘅,join咗酒店嘅all including plan(main restaurant三餐+部份酒水)
所以我哋都冇去日本餐廳試過
佢哋整嘅西餐真係好正ga。
早餐係放題式嘅自助,任你點,想食咩就食咩,款都好多
有小牛扒。煎魚排,炸薯餅 ,各種麵包,waffle,pancake,麥片,太陽蛋,各種煎蛋 炒蛋 等等,一下唔記得咁多,後悔冇影低個menu。
午餐係一set咁嘅,soup/salad,staple,dessert
晚餐係.前菜-沙律-湯配麵包-雪葩-主食-甜品
join咗aip嘅menu係同冇join嘅客人唔同嘅,佢哋係單點嘅,貴好多呀,每日菜牌都唔同。真係款款都想食
霖起e+我又肚餓lar
嗰個羊扒同炸魷魚同嗰個配湯嘅麵包都好鬼好味
第一日食嗰餐晚飯我哋成碟麵包食曬(一碟6個),主食又超大份wor。搞到後面嘅嘢都冇食曬,個waiter見我哋冇食曬仲問我哋係咪唔啱口味。
喺呢度玩咗5日,住又咁舒服,食又咁好,玩又咁好真係快樂過神仙
相關遊記

Lost in maldives真正的度假  (馬爾代夫)
(旅程日期: 2012-05-11 至 2012-05-17)
發表日期: 2012-08-16

馬爾代夫--人間天堂.蜜月聖地
今次蜜月旅行真係期待咗好耐,舊年12月結婚之後,就開始構思籌備自己嘅馬爾代夫蜜月旅行,因為我哋酒店同機票都係自己搞掂嘅,so我哋做嘅功課好多(揀島係最頭痛嘅事,酒店好,浮...