babe_kwan
我是babe_kwan。 我最喜愛到泰國,馬爾代夫,希臘旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀,歷史建築/遺跡,民俗風情, 住宿通常會揀4星酒店,民宿。
留言  留言給此旅遊家
Lost in maldives真正的度假
國家/地點: 馬爾代夫
旅程日期: 2012-05-11 至 2012-05-17
由會員提供的資料
Adaaran Prestige Vadoo (馬爾代夫)
快艇
 分享至Facebook      寄給朋友
day1-day2 笑臉2012-08-16
第一日都係喺飛機度渡過,因為去嗰陣太興奮lar,其實個人好攰,但係精神好亢奮,so一路都冇瞓,香港-杜拜-馬爾代夫.唔計轉機時間total係12個鐘,差啲崩潰。
本身book機票嗰陣已經打咗電話預約咗個蜜月蛋糕喺杜拜-馬爾代夫嗰程飛機度畀我哋,臨出發之前都有再打電話過去comfirm多次,但係最後都係漏咗我哋。555.555,見到個空姐派蛋糕畀人哋自己明明book咗又無wor~~有D酸lor~~
當個飛機廣播仲有15分鐘就要降落我望出個窗,已經隱約可以見到有啲島喺海上面,雖然唔係好清楚,但係已經好興奮lar。成日人即刻醒曬!!

搞掂曬入境手續出咗大堂就見到好多小黑舉住酒店牌,每個酒店都會有自己專屬嘅counter,排曬係路兩邊,好清楚,見唔到接機嘅小黑就去搵酒店嘅counter。我哋一出嚟冇行幾步接機嘅小黑就搵到我哋lar,我哋都冇見過面,佢居然知道喺我哋。haha

我哋嗰個係快艇島,15分鐘就到lu,

快艇到咗碼頭有小黑列隊歡迎,之後帶咗我哋去mini bar,坐低之後即可有人奉上凍毛巾同welcome drink~杯嘢又真係幾好飲,有d似lemon tea嘅soda汽水諸如此類。。

之後就同我哋管家見面,佢叫siha,首先帶我哋環島,大概15分鐘就行曬,介紹咗個島嘅設施,浮潛最佳地點等等再之後就辦理check in,手續好簡單,因為我哋酒店全款早就清曬,後面嘅消費都係報房號記帳,check out 嗰陣先一齊計。(vadoo係實行管家制度,一房一個管家有咩需要就搵管家得lar)8點半到落飛機,9點半就搞掂曬,見到個大床真係見攰lar~~沖咗個涼LALA臨去瞓,2點半瞓醒就開始扮靚靚出去happy!!
推介項目: 游水 發呆 行沙灘
評分: 值得去5
相關遊記

Lost in maldives真正的度假  (馬爾代夫)
(旅程日期: 2012-05-11 至 2012-05-17)
發表日期: 2012-08-16

馬爾代夫--人間天堂.蜜月聖地
今次蜜月旅行真係期待咗好耐,舊年12月結婚之後,就開始構思籌備自己嘅馬爾代夫蜜月旅行,因為我哋酒店同機票都係自己搞掂嘅,so我哋做嘅功課好多(揀島係最頭痛嘅事,酒店好,浮...