尖東為食公關
我是尖東為食公關。 我是一名時裝公關。
留言  留言給此旅遊家
曼谷第N次再遊記
國家/地點: 泰國
旅程日期: 2011-02-25 至 2011-03-01
由會員提供的資料
VANILLA BRASSERIE (曼谷)
SIAM PARAGON G/F,991/1 Rama I Road
02 610 9383
CARBONARA
CARBONARA
VANILLACREPE CAKE
VANILLACREPE CAKE

今次介紹的是這間地點極為方便的-VANILLA BRASSERIE.它就在在商場siam paragon裏邊,既然是濶太高級商場,當然適合我地這種唔濶扮濶的太太起飲下HIGH TEA啦~

設計好有型的,很英式的閒適風格, LIKE!

APPLE CRUMBLE-完來天秤座D人(包括阻住同友人)都鍾意吃蘋果甜品..呢個焗蘋果批,好好味.外脆內軟,正,又唔太甜..

呢杯都幾難飲下的LATTE,奶多過啡,令你有回到BB年代的感覺..反而朱古力唔錯.所以我的建議是最好不要在這兒點COFFEE...聽說這兒的BLENDED TEA不錯,大家還是乖乖聽話吧..叛逆不覊的我受了應有的教訓...

其實一點也不餓的,但聽聞這兒的CARBONARA人人稱道,個汁真係做得十分出色,十分的香芝士及香草味,配上香口的煙肉,可惜個意粉少少過稔,唔係真係100分!

叫得做VANILLA BRASSERIE,當然不可以MISS VANILLA的食品啦~

點了VANILLACREPE CAKE及VANILLA CREPE WITH ICE CREAM,究竟誰勝誰負?

個人比較鍾意個雪糕CREPE..個皮的外邊脆的,中間位置就硬,入邊仲有舊VANILLA 雪糕,又冷又熱,真係好好味KA 呢!下次一定ENCORE!至於個CAKE,有點漏,胃納的一試無妨

其實還有很多選擇,聽說這兒的DOUBLE CHOCOLATE MOUSSE CAKE也是不錯,奈何胃納有限,MOUSSE CAKE,你要等我啊!!

推介菜式: CARBONARA,APPLE CRUMBLE,VANILLA CREPE WITH ICE CREAM
相關遊記

曼谷第N次再遊記  (泰國)
(旅程日期: 2011-02-25 至 2011-03-01)
發表日期: 2011-07-18

一連氣寫了這麼多食評,為了貫徹我"返工為旅行"的宗旨,今次又講下旅行先..

其實我份人都幾悶的,因為今次,我又再遊THAI!

不同的是我今次做足功課,真的由頭吃到落尾啊(完來又係食..KEK...

此遊記內的評論: