為食小花
曼谷渡蜜月Sweet Sweet大食之旅
國家/地點: 泰國
旅程日期: 2011-05-12 至 2011-05-15
由會員提供的資料
李海泉Dragon Seafood & Shark Fin Restaurant (曼谷)
29-33 Rajdamri Road, Lumphini, Pathumwan, Bangkok
海鮮
獅蚶
獅蚶
魷魚
魷魚
到曼谷第一晚去左間好唔掂既法國餐廳食左個early dinner, 飯後係附近行左一陣, 好快又肚餓, 再去食消夜, 都係食返D穩陣D既, 去左李海泉食翅同海鮮.

紅燒翅600銖夠晒兩個人食, 仲有大大梳翅, 湯底味濃, 必食!

鹽燒鱸魚大大條, 隔離檯對鬼佬couple竟然一人食一條, 條魚燒到剛剛好, 又夠乾身, 正!

最後個明爐魷魚就差小小, 可能太大火, 好快就熟得滯, 有D "un", 早知叫燒魷魚啦, 應該會好食D.

有個識講廣東話既伙計, 服務好好, serve我地果檯有個女仔都好好招呼, 可能我地夜黎, 無咩客, 差唔多一檯一個人serve, 有貼身既服務.

隔左一日之後我地想食燒獅蚶, 醒起李海泉都有得食, 所以再去幫襯, D獅蚶雖然唔係好大隻, 但勝在夠新鮮, 燒好之後仲幫你開埋殼, 唔洗煩.

除左燒獅蚶, 仲叫左炒蜆同一隻燒肉蟹, 隻蟹真係啖啖肉, 好味!

個識講中文既侍應認得我地, 仲多謝我地再黎幫襯添.
推介菜式: 紅燒翅, 燒爐魚, 燒獅蚶, 燒肉蟹
相關遊記

曼谷渡蜜月Sweet Sweet大食之旅  (泰國)
(旅程日期: 2011-05-12 至 2011-05-15)
發表日期: 2011-05-30

未結婚之前, 一直都諗住渡蜜月唔係去歐洲就係去日本, 點知老公趕住要開工, 最後只得四日時間, 本來都諗住揀D浪漫D既地方, 不過最終都係揀左曼谷, 因為我地兩個都鍾意食, 曼谷又多野食又平, 最啱我地啦, 出年等老...

此遊記內的評論: