nelbie
我是nelbie。
留言  留言給此旅遊家
吃喝玩樂沙巴七天狂HEA之旅
國家/地點: 馬來西亞
旅程日期: 2011-05-07 至 2011-05-13
由會員提供的資料
Magellan Sutera Resort (沙巴)
 分享至Facebook      寄給朋友
酒店小沙灘見到嘅魚
酒店小沙灘見到嘅魚
Lobby at night
Lobby at night
哈哈!經過十分鐘車程都無,我地到達Magellan Sutera了,
各位朋友,昨晚屈就了,一晚嘅屈就,成為三晚五星嘅回報,值得架!
今次訂Magellan Sutera都算抵,RM750訂3日2夜,包3日早餐,來回機場接送,仲送沙比島一日遊連BBQ lunch或者送一個小時免費KAMA'A Spa。
到達Magellan 後,大家都哇一聲,原來先苦後甜呢個策略真係work架!一入去就見到一個好闊落嘅大堂,沒有豪華的水晶燈,沒有開得很猛的冷氣,卻用上堅固的木材,有心思的設計令這個大堂一點也不悶熱,還不時有陣陣涼風吹來,當我在辦chech-in 的時候,他們提供welcome drink,又可以坐在向海的餐廳裡享受這杯drink,一來到就有呢種待遇,朋友都好開心。
一早已訂好全部seaview房,check-in亦都好快,除了有一間仲清理緊,要3:30先拎到房,其餘的都無問題了,酒店還幫我們四間房編在同一層方便我們,好細心呢!
當大家進房間後看到那個向海露台,再見到洗手間的浴缸有個木窗可以打開對着大床的時候,大家都玩左好一會,我的房間佈局可說是最美麗的,一早在香港已講好要honey moon setting,旅行社只能說盡力,想不到真的做到了喎。
我其中一個朋友在香港一間五星酒店做執房的,一入房,佢嘅職業病就來了,拎住條毛巾周圍檢查,又洗杯,又抹櫈,笑鬼死我地。
一切Settle down後,我們便約好在樓下泳池見。
呢間酒店好大,有四個泳池,兩個小沙灘,對正我樓下果個泳池正正向後便是向海的小沙灘,呢個小沙灘真的好小,下午亦較大浪,沙不太幼,但水好清,有好多魚仔,泳池側仲擺左d飽俾住客公然餵魚架!
我地在第一個泳池玩左一陣(打水球)之後,我地就出發行去另一個泳池玩,行五分鐘就去到第二個泳池,呢個泳池最正,有滑梯玩,但較多小朋友,對出就是酒店個碼頭了,可以看到有很多海膽呢!
我們明天會在呢度出島,先在呢度睇下開船時間同價錢先,俾公眾碼頭貴好多,但為了方便,旅行間中都要豪一豪!
再沿海線行就去到第三個泳池同另一個灘,都不是太大 ,我們決定在泳池玩一會到五點幾先回房,因為五點八會有人來酒店接我地去做Spa
評分: 設備4   服務4   環境5   衛生4   抵住4
相關遊記

吃喝玩樂沙巴七天狂HEA之旅  (馬來西亞)
(旅程日期: 2011-05-07 至 2011-05-13)
發表日期: 2011-05-21
幾年前已經好想去沙巴呢個地方,
當兩個月前男朋友告訴我今年五月可以陪我去旅行的時候,
我開心得立即跳起並在當晚進行資料搜集,
我心中便有兩個目的地想去,
那便是大板和沙巴,
後來還是在網上被沙巴的圖...
發表日期: 2011-05-24
現在應該要講一講頭一晚所住的酒店了,
頭一晚因為抵埗時已晚上六點半,
第二日去行SUNDAY MARKET,
我諗到這晚不會在酒店留好耐,
呢一晚就訂左市區一間平價三星酒店,
CITITEL EXPR...
發表日期: 2011-05-21
Day 2 ~ 8 May 2011 (Sun)
早餐@富源 (Asia city) --> (by taxi) Sunday Market (Gaya Street) 12:00 --> lunch@味雅雞飯/怡豐喇沙 --> 1:30 Cititel Express往Sut...
第二天中午
對於平時的我來說,我平日白天我時候都只食一餐便足夠,
何況那天早上在酒店已吃了一隻蛋和在富源食在加央多,
就算在Sunday market 血拼完之後都不是太肚餓,
但為了滿足我那些瘦猛猛卻又每...
吃飯後,
我們便行到馬路對面的美麗華超市購買零食和飲品預備第三日上島食
發表日期: 2011-05-25
回到Cititel 後,便輕鬆地坐在大堂裡等一早在另一間local tour 訂左嘅車,呢程車RM20, 我就覺得好抵了,8個人8大件行李,呢間旅行社派兩架旅行車來接我們,車型亦比昨天那間的旅行社新淨企理得多呢!