*AgnesBaby*
我是*AgnesBaby*。 我最喜愛到日本,英格蘭,好多歐洲國家旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀,主要地標,公園/遊樂場/渡假區,戶外活動, 住宿通常會揀4星酒店,5星酒店。
留言  留言給此旅遊家
回返英國遊
國家/地點: 英格蘭
旅程日期: 2009-02-24 至 2009-02-28
由會員提供的資料
London Eye (倫敦)
Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road, London SE1 7PB
02078232363
主要地標
搭underground去Waterloo站 (灰色線 Jubilee line) 由Waterloo underground行去大約10-15 mins。
 分享至Facebook      寄給朋友
河對面的建築物
河對面的建築物
London Eye
London Eye
係Covent Garden行完之後,我就搭underground去Waterloo,因為諗住去依個London Eye!!!

London Eye係全世界最大的摩天輪,高135m,每兜一個圈要around 30-40 mins,所以佢係郁得好慢好慢的。

由underground行過去大約10-15 mins,佢係另外有一個好大的office俾你去排隊買tickets,tickets方面都分左幾種,亦有D係唔同packages,個陣我就咁買要張adult ticket要£15.50,依家好似平番D...你亦可以去之前上網去佢個offical website book定tickets又得,會有discounts

一個車廂佢俾大約6-8人入去,入面中間有D長木橷可以坐,不過當然係企係到影相好過啦! 可以望到下面的River Thames, 不過依日的天氣唔係太好,無太陽,完全係陰天,個天好灰,影相出黎都唔係太靚,所以有太陽個陣先去會比較好亦可以望到Big Ben,本身影相個陣佢無亮燈,到唔知4,5點幾佢就開始亮燈,靚好多啊!
我個計過,真係around 30 mins遊完一個圈!
推介項目: London Eye
參觀時段: 下午
入場價錢: 每人15.50英鎊
評分: 值得去5
相關遊記

回返英國遊  (英格蘭)
(旅程日期: 2009-02-24 至 2009-02-28)
發表日期: 2010-04-20
以前係英國讀書個陣,因為係住boarding house的關係,好難出到去英國其他地方玩。當離開英國個陣,發覺自己好多地方都無咩點去過...亦係依個時候,同一個英國好友(香港人..仍然係UK讀書中)..係依個MSN講起.....
發表日期: 2010-04-21
係HK生活開的朋友,好多人都係"遲睡早起"或者係"遲睡遲起"個隻。而係UK的話...就算係不嬲"遲睡遲起"的我..黎到都會係變左"早睡早起"!!!

今日就有一位係英國仲讀緊書的朋友黎London搵我,...
發表日期: 2010-04-21
第三日啦,好早就要起身執野離開Covent Garden,因為輪到我去Bath搵我尋日陪我係London行左一日的朋友啊!
發表日期: 2010-04-21
今朝又係好早起身,無記錯好似係8點幾。因為今日我要搭around 4個鐘頭train,番去我以前讀書的地方Harrogate探我其他的朋友啦!

本來諗住同朋友食埋早餐先走,但因為要趕train的關係都係無食到。
發表日期: 2010-04-22
第5日亦都係最後一日留係UK啦,其實今日唔係太多時間,得半日時間到,因為我夜晚8點幾飛,我要around 5,6點要番到London,由Harrogate搭train去London都要成3,4個鐘頭。所以今日食完個lunch就要走啦......