Ilikeating<3
我是Ilikeating<3。
留言  留言給此旅遊家
深秋‧悉尼
國家/地點: 澳洲
旅程日期: 2015-05-17 至 2015-05-23
由會員提供的資料
Sydney Opera House (悉尼)
Bennelong Point, Sydney NSW 2000
主要地標
5 mins walk from Circular Quay Railway Station
 分享至Facebook      寄給朋友
另一邊的 Sydney Harbour Bridge
另一邊的 Sydney Harbour Bridge
Sydney Opera House
有幸在悉尼港一帶見到彩虹,雖然後來發現係澳洲彩虹是很常見的 xddd
日落後的Circular Quay
日落後的Circular Quay
係旅店擺低行李之後,梗係去經典打卡位 Sydney Opera House 參觀下啦

中午去到旅店,然後沖涼,小休,再出門到 Circular Quay 已經係接近當地時間四點。
其實 Opera House 定期會有tour 可以帶各位入內參觀。有興趣可以預早 d 時間過去,詳細導賞時間可以去官網 check。不過我地遲去,就咁係外面影相自high一樣開心 www

Circular Quay 呢個地方係遊客重鎮,因為 Sydney Harbour Bridge,Sydney Opera House 和Rocks Market 等都係呢一帶。Rocks Market 逢週五至日開,週五主要是賣食品,六日據聞就係工藝品為主。不過佢五點收檔,所以我地都冇時間去,只係旅程第六日去睇過。

係悉尼港睇日落,是一大享受。不過......小心入夜著涼,傍晚時分已經開始大風架啦,氣溫轉得好快
參觀時段: 下午
入場價錢: 每人0澳元
評分: 值得去4
相關遊記

深秋‧悉尼  (澳洲)
(旅程日期: 2015-05-17 至 2015-05-23)
發表日期: 2015-06-28
是日行程(Sunday):
Sydney Airport -> Bounce Sydney (Hostel) -> Sydney Opera House -> Sydney Tower Eye

我們兩個女生是坐廉航從新加坡轉機過來的。先前在機上睡了一晚,中...
此遊記內的評論:
發表日期: 2015-07-09
是日行程:
Sydney Fish Market -> The Stars -> China Town Sydney -> Pancakes on the Rocks

由於前一晚訓得唔好,結果兩個人訓到1300至起床 XDDD
出門口應該已是兩點半的事......
此遊記內的評論: