剩飯王
我是剩飯王。 我最喜愛到台灣,泰國,不丹旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀,歷史建築/遺跡,民俗風情,公園/遊樂場/渡假區。
留言  留言給此旅遊家
悉尼闖蕩記
國家/地點: 澳洲
旅程日期: 2015-04-02 至 2015-04-09
由會員提供的資料
My Sweet Memory desert cafe & stationery (悉尼)
708 George St. Sydney NSW 2000
全歐洲菜咖啡茶室
 分享至Facebook      寄給朋友
(左)Raspberry Cheesecake (右)Lemon, Lychee Mousse
系Central 吃過晚飯,想去搵個地方坐下食下甜品,行行下就搵到呢間咖啡室啦!
咖啡室既裝潢以木造的傢俬為主,除左精緻糕點和咖啡以外,佢仲有賣文具,好有書卷味!
我地點左:
Raspberry Cheesecake
 細細件,所以吾使驚會漏;Raspberry味好濃,下面既cheese 餡好滑,good!
Lemon,Lychee Mousse
 聽個名都覺得吸引,加上佢個樣甘精緻,一下就吸引住我地既眼球!老老實實,我就真系食吾出lychee 味,可能系系個馬卡龍度。第一淡食落去,好似咳藥水味⋯⋯ 食食下,又覺得呢種難以形容既味其實都幾好食wo!
強烈建議大家經過呢間cafe 既時候可以試試!佢仲有其它分店,分別系Strathfield, townhall, boradway,chatswood 等等, 大家不妨試下佢D造型甜品!
推介菜式: Lemon, Lychee Mousse
相關遊記

悉尼闖蕩記  (澳洲)
(旅程日期: 2015-04-02 至 2015-04-09)
發表日期: 2015-04-25
趁著復活節的空檔來了一躺澳洲悉尼,主要的目的是來探望在這裡居住的長輩們,但當然也希望可以趁機探索一下悉尼,發掘一下這個城市的魅力,可以吸引世界各地的人到這裏移民。
此遊記內的評論: