剩飯王
我是剩飯王。 我最喜愛到台灣,泰國,不丹旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀,歷史建築/遺跡,民俗風情,公園/遊樂場/渡假區。
留言  留言給此旅遊家
悉尼闖蕩記
國家/地點: 澳洲
旅程日期: 2015-04-02 至 2015-04-09
由會員提供的資料
Nando's Restaurant (悉尼)
159 Church St Shop 2186, Westfield Shopping Centre, Parramatta NSW 2150
(02) 9633 2005
西餐廳
Parramatta Train Station
 分享至Facebook      寄給朋友
Homemade Ketchup
Homemade Ketchup
由於正值復活節假期,很多餐廳都沒有開門(我都系而加至知澳洲大部分舖頭假期系吾開既,成條街都水靜蛾飛),Nando's 是少數繼續營業的食肆。
甫一進去,陣陣燒烤香味傳入我的鼻,弄得我們都食指大動!Nando's 主打香料烤雞, 每款烤雞都可自選一種味道,由Plainish, BBQ, Lemon Herb, Mild/Hot/Extra Hot 任君選擇 Order 完之後,如果驚吾夠味,你可以去出面既自助Bar度攞Extra dressing,例如系pepper,sauce 甘樣,不過Ketchup 同 Salad Dressing 就要問佢攞啦!自助Bar度仲會有Tissue 同牙籤,方便我地用手食完雞之後吾會好'呢HEA'(餐廳鼓吹我地用手食雞架,所以即管豪邁D,吾使怕醜
我地點左"Espetada"(AUS$14.2),系一種萄葡牙串燒,佢用左雞肉同青椒同紫洋蔥煮成。雞肉好嫩滑;紫洋蔥香甜,一D辛辣味都冇!
我地叫多左一個薯條 ("Chips regular" AUS$3.95),即叫即炸,好惹味好脆,重點系佢提供既蕃茄醬系自家出品,比較水之餘亦無甘甜,但系食得出蕃茄鮮味,如果可以買返一支就好啦!

推介菜式: Peri-Peri Flame-grilled chicken
每人消費: 約10澳元 (晚餐)
相關遊記

悉尼闖蕩記  (澳洲)
(旅程日期: 2015-04-02 至 2015-04-09)
發表日期: 2015-04-25
趁著復活節的空檔來了一躺澳洲悉尼,主要的目的是來探望在這裡居住的長輩們,但當然也希望可以趁機探索一下悉尼,發掘一下這個城市的魅力,可以吸引世界各地的人到這裏移民。
此遊記內的評論: