Minnacym
我是Minnacym。 我是一名Teacher。 我最喜愛到肯亞,南非,紐西蘭旅遊 , 最鍾意遊覽自然景觀,鄉郊農田,民俗風情,動物園/植物園/水族館, 住宿通常會揀民宿,渡假村。
留言  留言給此旅遊家
紐西蘭北島八天「奇異」另類遊
國家/地點: 紐西蘭
旅程日期: 2013-08-27 至 2013-09-03
由會員提供的資料
Canyoning Part 2 (紐西蘭)
 分享至Facebook      寄給朋友
Lunch後我地再征服多N個大小瀑布~途中仲有zip lining 位!啱哂我依啲體能的人,就咁坐喺度sir過去~
唔好以為一味淨係用游繩爬瀑布呀~去到中段一個10米高嘅cliff 呀Russ很氣定神閒地叫我地跳落去啦!好彩我地有笨豬跳嘅經驗,最後扭擰咗一陣都豁出去一躍而下了~好爽呀!
下一個玩意係天然water slide!好彩pat pat有做足保護措施!
去到尾段,我地依啲成市人真係得番半條人命!
去到尾段,我地依啲成市人真係得番半條人命!
不過面上仍然掛著四萬的笑容,因為成功感爆燈!
不過面上仍然掛著四萬的笑容,因為成功感爆燈!
返回車時,驚覚Wayne已經說時遲那兒快地煮好香噴噴嘅熱狗等我地!仲已經upload唒啲video同埋相俾我地欣賞!真係服務一流!
最後我們抱著俾人打完一身嘅驅體同一股青春嘅熱血回酒店了~

評分: 值得去5
相關遊記

紐西蘭北島八天「奇異」另類遊  (紐西蘭)
(旅程日期: 2013-08-27 至 2013-09-03)
發表日期: 2014-01-25
Day 2: Canyoning @ The Valley of God
今朝晨光早就起咗身啦!因為我地要去Coromendel 附近進行刺激嘅Canyoning 活動!
Canyoning 即係溪降運動(在懸崖處...
此遊記內的評論: