顯示:所有  笑臉笑臉  OKok  喊臉喊臉
右上圖 : 蜜糖 ~ 咁樣賣0架
右上圖 : 蜜糖 ~ 咁樣賣0架
左上圖 : 賣拉茶 + 表演
左上圖 : 賣拉茶 + 表演
呢間賣木製品舖頭,無啦啦賣雪條喎 ! Baht10/支 (有好多味道, 我地揀左芋頭味)
收獲~ T(Baht100) ; 朱古力磁石貼(Baht10/件) ; 毛毛手袋(Baht450)
行行下,對腳實在太焗,買番對拖鞋,仲即刻換埋佢,舒服好多la!(Baht100 /一對)

我覺得如果搬新屋0黎『翟道翟Market入貨最掂!!!!!!餐具、擺設、掛畫、布藝、手工藝品、燈飾好多款式呀!仲有d木傢俬,如果屋企係泰式設計的話,相信包埋運費都會平過香港買添播!

推介項目: SHOPPING, 影相
評分: 值得去4

翟道翟 笑臉2009-06-09
睇下我地敗家..呵呵...
睇下我地敗家..呵呵...
朝早兩位表姐(sa/do)送我去酒店等朋友s
Connie,Melody,Jimmy 同Dion黎左酒店搵我先,阿東遲一日join
跟住我地等埋表姐朋友Nutty & Ling就向翟道翟出發!!

我地搭BTS 到Mochit站落車行5分鐘就到翟道翟,真係好大既market呀@@
呢個market係星期六日先開,所以如果要黎呢度,一定記得安排行程係星期六日!

裡面係好多好多野賣!!!!衫褲鞋襪公仔擺設....總之乜都有..
連寵物都有得賣呀!!!!!!!

因為好多人,天氣又熱,會行到身水身汗,所以記得一定要穿著舒服..!!!!
參觀時段: 下午
評分: 值得去5

cchiuching
9篇遊記
奶茶真係好好味。30Baht。
奶茶真係好好味。30Baht。
場內的魚蛋粉 - 唔好食
場內的魚蛋粉 - 唔好食
魚肉 - 唔好食
魚肉 - 唔好食
雞飯 - 唔好食
雞飯 - 唔好食
丸子 - 我覺得正常,  朋友覺得唔好食
丸子 - 我覺得正常, 朋友覺得唔好食
睇中既野都唔平
無收獲
評分: 值得去2

Queenie-roy
香港賣$10-$15一支, 這裡$2一支的假花
香港賣$10-$15一支, 這裡$2一支的假花
HK$1串的魚蛋
HK$1串的魚蛋
消暑新鮮橙汁(有溝水)
消暑新鮮橙汁(有溝水)
午飯的湯米
午飯的湯米
翟道翟的"為食街"市場
翟道翟的"為食街"市場
可作手信的芒果干
可作手信的芒果干
停車塲泊滿車子
停車塲泊滿車子
未出發之前, 朋友已告訴我,會留在翟道翟兩天; 也有朋友說逛不夠一小時便折返; 我們吃了街邊的小吃,大約 HK$1一串的泰式魚蛋; 吃了地道的泰國麵, 買了很多的小飾物和家居品(花樽和假花)再到了翟道翟的"為食街"市場, 也去了Jatujak Plaza, 由十時多行至下午四時;
收穫豐富. 唯獨是太熱, 每當我們走到有冷氣的店舖, 我們都會留耐一些...
參觀時段: 全日

很熱的一天
很熱的一天
在翟道翟的戰利品
在翟道翟的戰利品

我們在星期天去了翟道翟, 陽光普照得讓人溶化, 只行走了一小時已累得要命;

午飯時間跳入了沒有冷氣的食肆, 我們各點了個冬蔭公湯,吃得熱上加熱, 但我倒非常享受~ 因為真的很有風味休息過後, 我們又有力氣了; 在下午, 老公和和我都樂在其中, 因為我們看到想買的杯, 碗, 碟, 黑色白色是我們至愛, 雖然它們都很重, 但我們都買下了~ (回港後, 發現綠色和黑色的杯子HK$5, 原來在IKEA有得賣, 不過價錢卻是很貴HK$29.9), 還有玻璃杯, 只是HK$2.5一隻, DISNEY杯, 也只是HK$25一隻, 真的很抵! 由於拿著太多東西, 我們便結束這個行程了.

參觀時段: 早上
評分: 值得去3