Ilikeating<3
我是Ilikeating<3。
留言  留言給此旅遊家
深秋‧悉尼
國家/地點: 澳洲
旅程日期: 2015-05-17 至 2015-05-23
由會員提供的資料
Hungry Jack's (Circular Quay) (悉尼)
Besides Circular Quay Railway Station (1 min walk)
 分享至Facebook      寄給朋友
約AUD $11,有兩個漢堡(華堡 Cheese Burger),兩盒薯條 (其實本來應該是一薯條 一麥樂雞)和一杯飲品
睇完Opera House 後已近夜晚。忽然一陣涼風吹來,兩個女仔至發現瀨野,原來一到夜晚市區溫度都可以變得好勁 - -" (何況是海邊) 於是拿拿臨搵個地方鑽入去暖身... 就隨意去左附近的 Hungry Jack's。

Hungry Jack's 其實就是香港的Burger King。在悉尼,邊度食野都貴 (嚴格黎講,在往後六日食過的餐廳,以其份量和質素我唔可以話佢貴。係香港食其實都差不多。所指的貴係難以避免接近港幣三位數的消費金額) 。如果但求慳錢飽肚,快餐店是不二之選。

反正整日未食飯就係度食好了。我們叫了一個套餐,約AUD $11,有兩個漢堡(華堡+Cheese Burger),兩盒薯條 (其實本來應該是一薯條+一麥樂雞,但因冇哂雞件而以薯條取代)和一杯飲品。平均每人約港幣三十多元,在悉尼算是很相宜了。

味道就是普通快餐店質素,不贅。薯條比香港的少鹽味淡,算是稍為健康一點。不過快餐店有樣野好就是醬汁包調味料可任取任點。其他餐廳醬汁是另外收費的。
每人消費: 約5.3澳元 (晚餐)
相關遊記

深秋‧悉尼  (澳洲)
(旅程日期: 2015-05-17 至 2015-05-23)
發表日期: 2015-06-28
是日行程(Sunday):
Sydney Airport -> Bounce Sydney (Hostel) -> Sydney Opera House -> Sydney Tower Eye

我們兩個女生是坐廉航從新加坡轉機過來的。先前在機上睡了一晚,中...
此遊記內的評論:
發表日期: 2015-07-09
是日行程:
Sydney Fish Market -> The Stars -> China Town Sydney -> Pancakes on the Rocks

由於前一晚訓得唔好,結果兩個人訓到1300至起床 XDDD
出門口應該已是兩點半的事......
此遊記內的評論: